Oncocare - Γ. Κριτσέλης | Σημαντικη παρουσιαση του Γ. Κριτσελη σε webinar της ISRS
15472
post-template-default,single,single-post,postid-15472,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Σημαντικη παρουσιαση του Γ. Κριτσελη σε webinar της ISRS

Σημαντικη παρουσιαση του Γ. Κριτσελη σε webinar της ISRS

Σε μία σημαντική παρουσίαση που διοργανώθηκε από την International Stereotactic Radiosurgery Society (ISRS) με θέμα «PseudoPatient Technology- A personalised pretreatment verification on SRS», o Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος κ. Γεώργιος Κριτσέλης παρουσίασε τις εφαρμογές και τα πλεονεκτήματα της πρωτοποριακής τεχνολογίας RTSafe Pseudopatient Technology, ως επικουρικό τεχνολογικό εργαλείο στην στερεοτακτική ακτινοχειρουργική εγκεφάλου (SRS) η οποία συνίσταται στη χορήγηση εκριζωτικής δόσης ακτινοβολίας, με αποτελέσματα ισάξια του χειρουργείου.
Για την εφαρμογή της τεχνολογίας RTsafe Pseudopatient Technology, κατασκευάζεται με 3D εκτυπωτή, ακριβές εξατομικευμένο τρισδιάστατο αντίγραφο των ανατομικών γραμμών του ασθενούς βάσει της αξονικής του τομογραφίας, το οποίο έχει την ιδιότητα να αντιδρά στην ακτινοβολία ακριβώς όπως και ο ανθρώπινος ιστός και υποβάλλεται σε «θεραπεία» πριν την κανονική εφαρμογή της δόσης στον ασθενή.
Με τον τρόπο αυτό, οι επαγγελματίες υγείας επιβεβαιώνουν την ακρίβεια του σχεδιασμού, ενώ τόσο ο ασθενής όσο και ο γιατρός αποκτούν τη σιγουριά ότι η θεραπεία θα ολοκληρωθεί με ασφάλεια και θα έχει το βέλτιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα. Παρουσίασε μάλιστα δύο περιστατικά γλοιοβλαστώματος στα οποία απαιτήθηκε στερεοτακτική χειρουργική μετά από το χειρουργείο και χρησιμοποιήθηκε RTSafe Pseudopatient Technology.
Συνοψίζοντας, ο κ. Κριτσέλης τόνισε ότι με την τεχνολογία του Pseudopatient «επιβεβαιώνεται ο θεραπευτικός αλγόριθμος σχεδιασμού-χορήγησης θεραπείας, αυξάνοντας την σιγουριά των ακτινοθεραπευτών όσον αφορά στην ακρίβεια χορήγησης της δόσης, αλλά και των ασθενών όσον αφορά στην ασφάλεια της θεραπείας τους.
Η συμμετοχή στο σεμινάριο ήταν εντυπωσιακή: έλαβαν μέρος 182 ειδικοί από 32 χώρες του κόσμου. Ο ομιλητής, όπως φάνηκε και από τα στατιστικά στοιχεία της διοργάνωσης κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, με τους συμμετέχοντες να εκφράζουν την απόλυτη ικανοποίησή τους για το επίπεδο του webinar και τις απαντήσεις που δόθηκαν. #rtsafe #srs
May be an image of 1 person and text that says "。°° RTsafe KRITSELIS GEORGIOS, MD RADIATION ONCOLOGIST RADIATION ONCOLOGY DEPARTMENT "HYGEIA HOSPITAL ATHENS, GREECE"