Oncocare - Γ. Κριτσέλης | Η ακτινοθεραπεια μπορει να δημιουργησει κι αλλους ογκους;
15379
post-template-default,single,single-post,postid-15379,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Η ακτινοθεραπεια μπορει να δημιουργησει κι αλλους ογκους;

Η ακτινοθεραπεια μπορει να δημιουργησει κι αλλους ογκους;

Η ακτινοθεραπεία χρησιμοποιεί υψηλές δόσεις ακτινοβολίας για την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων και για να εμποδίσει την εξάπλωσή τους. Χρησιμοποιείται για να θεραπεύσει ή να μειώσει την εξάπλωση του καρκίνου, αλλά και παρηγορητικά, για να μειώσει τον πόνο και τα συμπτώματα (π.χ. πίεση, αιμορραγία) εκεί όπου η ίαση δεν είναι δυνατή, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Η θεραπεία είναι εντοπισμένη ακριβώς στην περιοχή του όγκου-στόχο και αυξάνει τον τοπικο-περιοχικό έλεγχο της νόσου.

Η σύγχρονη ακτινοθεραπεία μπορεί να προσδιορίσει και να στοχεύσει με πολύ μεγάλη ακρίβεια τους όγκους, προστατεύοντας τα κοντινά όργανα και τους ιστούς. Δεν θα πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι η ακτινοθεραπεία σώζει ζωές και είναι βασικό μέρος της θεραπευτικής αγωγής σε πολλά είδη καρκίνου.

Χρησιμοποιείται περίπου στο 50% των ασθενών με καρκίνο, συμπληρωματικά η ενισχυτικά στην υπάρχουσα θεραπεία, για να συρρικνώσει ή να ελέγξει τον καρκίνο, πριν ή μετά το χειρουργείο.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, τα οφέλη της ακτινοθεραπείας, θεωρούνται σαφώς μεγαλύτερα από τον όποιο κίνδυνο.