Oncocare - Γ. Κριτσέλης | ημερα παιδικου καρκινου: Τιμη στους μικρους ηρωες που τα καταφεραν
15300
post-template-default,single,single-post,postid-15300,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

ημερα παιδικου καρκινου: Τιμη στους μικρους ηρωες που τα καταφεραν

ημερα παιδικου καρκινου: Τιμη στους μικρους ηρωες που τα καταφεραν

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, γιορτάζουμε όλες εκείνες τις μεγάλες νίκες, όλους εκείνους τους μικρούς ήρωες που τα κατάφεραν.
Οι ιστορίες τους ξεχειλίζουν από δύναμη και αισιοδοξία, δίνοντας κουράγιο σε εκείνους που πολεμούν τον καρκίνο, στα παιδιά, στους εφήβους και στις οικογένειές τους, αλλά και στους ερευνητές και στους ογκολόγους, που μέσα στα εργαστήρια και στα ιατρεία τους δίνουν τη δική τους μάχη για να νικήσουν τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας.
Το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας είναι “κανένα παιδί να μην πεθαίνει από καρκίνο” και στόχος της η αύξηση της ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση και τη θεραπεία του.
Τα καλά νέα είναι πως σήμερα, το 84% των παιδιών με καρκίνο ζουν για πέντε ή περισσότερα χρόνια, ενώ το σχετικό ποσοστό στα μέσα της δεκαετίας του ’70 δεν ξεπερνούσε το 58%.